Capital Project Management

Capital Project Management

Commissioning

Vlasnici zgrade često su sputani zbog nedostatka djelotvorne i učinkovite komunikacije tijekom faza projektiranja, izgradnje i puštanja u rad, što rezultira nepotrebnim troškovima i operativnom neučinkovitošću. ARCHIBUS Commissioning aplikacija pomaže u rješavanju ovog problema snimanjem i koordinacijom grafičkih i ne-grafičkih podataka – uključujući Building Information Modeling (BIM), realne crteže, nacrtne setove, priručnike za održavanje, te informacije o prostoru i opremi – u jednom središnjom repozitoriju. Aplikacija čini sve podatkovne elemente pretraživima i dostupnima za pregledavanje pomoću web preglednika ili mobilnog uređaja. Aplikacija također povezuje sve informacije za potvrdu da objekt i njegovi sustavi ispunjavaju predviđene specifikacije. ARCHIBUS Commissioning također pomaže smanjiti troškove povezane sa štetom i korektivnim mjerama, te optimizirati izvedbu sustava zgrade.

Pojednostavite proces puštanja u rad

Prema konzervativnim procjenama, ispravno puštena zgrada u rad košta 8% manje za poslovanje nego nepuštena u rad. No, puštanje u rad često može biti vrlo zahtjevno za resurse i podložno greškama. Na primjer Revit, Navisworks, COBie, preventivno održavanje, prostor / zauzetost i druge informacije ne mogu lako dostupne, obnovljene, dijeljene i udružene u skladan format. ARCHIBUS Commissioning osigurava besprijekornu vezu u prikupljanju, koordiniranju i dijeljenju važnih informacija kako bi provjerili da novi objekt ispunjava specifikacije, te da se osnovani objekt održava isplativo tijekom svog životnog ciklusa.

Identificirajte i ispravite probleme na vrijeme

Na temelju ASHRAE iskustva, dobar proces puštanja u rad može dovesti do smanjenja štete nastale u gradnji od 2-20%. ARCHIBUS Commissioning pomaže u otkrivanju propusta u projektiranju ili izgradnji prije nego li vlasnik prihvati zgradu. Na taj način pomaže izbjeći prebacivanje krivnje između vlasnika, projektanta i građevinskog izvođača. Nakon što je zgrada uručena, puštanje u rad također pomaže predvidjeti i riješiti naknadne probleme popunjenosti i održavanja kako bi se osigurala operativna učinkovitost i optimiziralo radno okružje za zaposlenike.

Smanjite troškove održavanja nakon useljenja

Prema BOMA-inim podacima o troškovima u SAD-u, puštanje u rad nove zgrade može postići uštede u preventivnom održavanju u rasponu od 15-35%. ARCHIBUS Commissioning pruža informacijski most kako bi se osigurale odgovarajuće implementacije složenih građevinskih sustava i praksi održavanja. Krajnji rezultat su manji početni problemi i pogreške / propusti u održavanju pružanjem besprijekornih informacijskih transfera pomoću web servisa.

Optimizirajte izvedbu zgrade

Tijekom 30-godišnjeg životnog ciklusa zgrade, samo oko 25% se pripisuje trošku dizajna / izgradnje. Preostalih 75% je operativni trošak, pa njegovo smanjenje ima najveći utjecaj na ukupne uštede troškova životnog ciklusa. Prema kalifornijskom istraživanju, do 11% uštede energije može se postići s puštanjem u rad. ARCHIBUS Commissioning pruža alate za podršku uštedi energetskih i operativnih troškova na novoizgrađenim zgradama, kao i tijekom ponovnog puštanja u rad postojećih zgrada.

Prednosti

 • Pojednostavljuje postupak potvrde da objekt i njegovi sustavi zadovoljavaju predviđene specifikacije i zahtjeve vlasnika
 • Osigurava mehanizam za pravovremenu identifikaciju i ispravljanje problema u procesu projektiranja / izgradnje
 • Smanjuje troškove povezane s rješavanjem problema naknadne popunjenosti, štete i korektivnog rada
 • Optimizira izvedbu zgrade pružanjem alata za podršku kontinuiranom poboljšanju uštede energetskih i operativnih troškova

Aktivnosti i izvještaji

 • Bodovna ploča projekata puštanja u rad
 • Konzola zatvaranja projekata puštanja u rad
 • Upravljanje cjevovodom puštanja u rad
 • Upravljanje popisom puštanja u rad
 • Procjene opreme po klasifikacijskoj razini
 • Sjenčanje tlocrta s problemima puštanja u rad
 • Detalji opreme
 • Oprema po jamstvu
 • Oprema po polici osiguranja

ARCHIBUS Commissioning pomaže osigurati glatku implementaciju složenih sustava zgrade i praksi održavanja, što rezultira manjim brojem početnih problema i pogreški / propusta u održavanju.